Maisematiemaraton tauolle toistaiseksi

5.1.2017

Maisematiemaraton –tapahtuman järjestelytoimikunta päätti 8.12.2016 pitämässään kokouksessa, että nykyinen tapahtumaa järjestänyt organisaatio ei jatka tapahtuman järjestämistä ja näiltä osin Maisematie maraton –tapahtuma jää tauolle toistaiseksi. Päätöksen takana ovat kohonneet kustannukset ja osanottajamäärän väheneminen. Selvää syytä osanottajamäärän vähenemiselle emme tiedä, sillä tapahtumasta vuosien varrella saatu palaute on ollut pääasiassa varsin positiivista, toteaa toimikunnan puheenjohtaja Antti Hirvineva.

Tapahtuman taustayhteisönä on toiminut seurayhtymä, jossa ovat olleet mukana Lauttakylän Luja ja Punkalaitumen Kunto. Aluksi mukana oli myös Urjalan Urheilijat, mutta jättäytyi pois tapahtuman järjestelyistä vuonna 2008. Tapahtuman käytännön järjestelyistä on vastannut järjestelytoimikunta, jonka puheenjohtajana on toiminut Antti Hirvineva vuodesta 2008. Aiemmin puheenjohtajina ovat toimineet Arto Hakanen, Pekka Peltomäki ja Hannu Rintakoski.

Ensimmäinen Maisematiemaraton järjestettiin vuonna 1997, joten 10.9.2016 järjestetty tapahtuma oli 20. Maisematiemaraton.